Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 28.06.2021

  OTPOČELE PRIPREME 7.MORAVSKE REGATE

  OTPOČELE PRIPREME 7.MORAVSKE REGATE

  U cilju podrške aktivnostima udrženja građana i unapređenja saradnje u oblasti sportsko rekreativnih programa i zaštite životne sredine, Gradska opština Palilula u saradnji sa SAFARI klubom Niš, Udruženjem rekreativnih ribolovaca «EKO FIŠING», realizovaće 17.jula sportsko-rekreativni program 7. MORAVSKA REGATA -„UČITELJ VIDEN JOVANOVIĆ“ 2021`.

  Ovim povodom predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, odražao je 28.juna sastanak sa predstavnicima organizacija. MORAVSKA REGATA – koja nosi naziv „UČITELJ VIDEN JOVANOVIĆ“ je rekreativno-sportska manifestacija ustanovljena 2014.godine u Gradskoj opštini Palilula održava se na Južnoj Moravi. Ima za cilj da prikaže veštine i spretnost učesnika, koje zahteva rafting kao ekstremni sport, da promoviše zdrav način života, lepote Južne Morave i aktivnosti zaštite životne sredine.

  Organizuje se u skladu sa određenim pravilima u spomen na učitelja Videna Jovanovića iz OŠ “Branko Miljković“ u Nišu koji se utopio na Vlasinskom jezeru (pre 25.godina) zajedno sa učenikom Mladenom Pejčićem, koga je pokušao da spasi iz vrtloga. (EKOpolis, D.Vidojković)