Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.10.2017

  OTVOREN „SENZORNI PARK“ U SPECIJALNOJ ŠKOLI „BUBANJ“

  OTVOREN „SENZORNI PARK“ U SPECIJALNOJ ŠKOLI „BUBANJ“

  U Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“, koja radi na teritoriji Gradske opštine Palilula u Nišu, svečano je otvoren Senzorni park. Presecanjem trake, pomoćnik ministra za nauku, Nikola Tanić, u prisustvu predsednika opštine Palilula Aleksandra Ždraleta i direktorke Specijalne škole Snežane Čarapić, označio je početak rada letnje učionice koja će biti u funkciji rehabilitacije dece sa smetnjama u razvoju. Za ovu investiciju izdvojeno je oko 2 miliona dinara.

  Ovom svečanu činu, prisustvali su roditelji i učenici Specijalne škole, delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa pomoćnikom ministra za učenički i studentski standard Ljubišom Antonijevićem, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Gradske opštine Palilula na čelu sa predsednikom Opštine Aleksandrom Ždraletom i predsednicom Skupštine Adrianom Anastasov, načelnica za obrazovanje Uprave Grada Niša Marina Kostić.

  Na početku svečanosti prisutnima su se obratili načelnik Školske uprave Niš, Dragan Gejo i ministar za nauku, Nikola Tanić. Direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj, Snežane Čarapić u pozdravnoj reči prisutnim zvanicama istakla je značaj otvaranja Senzornog parka koji će biti u funkciji da olakša rehabilitaciju i obrazovanje dece, posebno kada je u pitanju autizam, mentalna smetnja, smetnja na ekstremitetima ili su deca gluva ili nagluva. Za svaku od ovih smetnji u parku postoji segment koji podstiče baš ono čulo koje je detetu potrebno, naglasila je direktorka Čarapić. Ovaj senzorni park je jedini te vrste u regionu. Osim podrške Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša-Gradske opštine Palilula, realizacija projekta je ostvarena i uz podršku pojedinaca, udruženja i društveno odgovornih kompanija.

  Na ovoj svečanosti nastupili su hor Gracija sa dirigentom mr Suzanom Petrović i poznati niški i srpski kantautor Oliver Katić. Specijalnu školu „Bubanj“ danas pohađa 220 učenika, svih uzrasta, od predškolskog do srednjeg stručnog obrazovanja iz svih krajeva ovog regiona.(tekst-fotografije D.Vidojković)

  TV ZONAplus – SENZORNI PARK