Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.11.2018

  OTVORENA JAVNA GARAŽA „GORAN OSTOJIĆ“ PORED DOMA ZDRAVLJA

  OTVORENA JAVNA GARAŽA "GORAN OSTOJIĆ" PORED DOMA ZDRAVLJA

  Pored Doma zdravlja, u ulici Vojvode Tankosića, 20.novembra svečano je otvorena Prva javna garaža u Nišu. Garaža nosi ime Gorana Ostojića, pripadnika 63. padobranske brigade, koji je poginuo 1998. godine na Košarama tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Parking je urađen iz sopstvenih sredstava JKP “Parking servis”, odnosno iz investicionog kredita koji će biti vraćen od naplate parkiranja na ovom mestu. Kapacitet garaže je 70 parking mesta, od kojih su četiri za invalidna lica, a parking će se naplaćivati 40 dinara na sat počev od 1. decembra, dok će narednih deset dana parkiranje biti besplatno. Prema rečima direktora JKP “Parking servis” Dejana Dimitrijevića, u večernjim satima u garaži će moći da se parkiraju stanari ulice Vojvode Tankosića, koji imaju stanarske karte. “Parking servis” je posle 12 godina započeo jedan ovako veliki projekat i završio ga u istoj godini”, dodao je direkor Dimitrijević. “Vrednost celopkupnog projekta, nabavka i montaža savremene garaže ovog tipa je 30 miliona dinara”.

  “Od jednog neuređenog parking prostora dobili smo prvu javnu garažu srednjeg nivoa, potpuno uređeno parkirališta, sa posebno označenim mestima za osobe sa invaliditetom, osvetljenog i pokrivenog, ali i obezbeđenog svim merama bezbednosti”, istako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Gradonačelnik je najavio početak izgradnje još jedne javne garaže u gradu koja će se nalaziti na Sunđelićevom trgu, ali je dodao i da se novi parking gradi na prostoru između novog i starog Kliničkog centra. “Ukupno gledano, samo na ova tri mesta podići ćemo kapacitet parking prostora na nivo koji zadovoljava potrebe sugrađana”, dodao je gradonačelnik Bulatović.

  Paralelno sa ovom garažom, po rečima direktora “Parking servisa” obezbeđena je i konstrukcija ovog tipa za najaktraktivnije parkiralište u gradu na Sinđelićevom trgu. “Očekujemo da taj projekat bude završen iduće godine obzirom da je konstrukcija već stigla i nalazi se kod nas.U toku je priprema planske dokumentacije neophodne za početak radova. Tamo trenutno imamo 78 parking mesta, ali se radi o dupliranju površine i kada bude gotova projektna dokumentacija znaćemo tačno koliko će biti parking mesta”, najavio je Dimitrijević.

  Otvaranju garaže prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale sa saradnicima, kao i drugi zvaničnici grada, predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, predstavnici gradskih opština, direktori javnih preduzeća. Među zvanicama su se nalazili i predstavnici Udruženja pripadnika veterana 63 padobranske brigade, budući da je na njihov predlog garaža ponela ime jednog od njihovih pripadnika komandanta Gorana Ostojića.(Fotografije Dreagan Vidojković)

  RTV Belami: Otvorena prva javna garaža sa 70 parking mesta