Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 29.08.2022

  BRATISLAV VUČKOVIĆ, PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE PALILULA NIŠ: “PALILULA NIJE NAJBROJNIJA, ALI JE ZATO SA NAJVEĆIM PROBLEMIMA”

  Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula Niš: “Palilula nije najbrojnija, ali je zato sa najvećim problemima”

  U Gradskoj kući u Nišu, 29.avgusta održana je konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici, zaposleni u gradskoj upravi, predsednici gradskih opština sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Niša Dragana Sotirovski.

  Ovom prilikom govorio je i Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula, koji je bio veoma otvoren.

  “Palilula nije najbrojnija, ali je zato sa najvećim problemima, takva je jednostavno konfiguracija terena. Ovaj period karakteriše rad na terenu. Mogu da budem zadovoljan ovim što smo uradili. Može mnogo više i bolje, ali neke probleme koje smo zatekli traju 20 i više godina. Krenuli smo sa ulicom Zdravka Vučkovića, za koju nije postojalo rešenje za potporni zid preko 20 godina, a završena je. Urađene su mnoge ulice, ali ono što je veoma bitno je da se na seoskom području izgradilo preko 50 km atarskih puteva. Palilula ima i taj ruralni deo koji obuhvata 15 sela. Ovih dana radimo na još jednom višedecinijskom problemu, a to je vodosnabdevanje u Donjem Vlasu.”

  Predsednik Vučković je podsetio i na problem koji je rešen nakon 20 godina. “Posebno me raduje da se u Naselju 9. maj, koje preko 20 godina nije dobilo nijednu ulicu, radi 12 ulica sa vodosnabdevanjem. Fokus Opštine Palilula je bila komunalna izgradnja i zaštita životne sredine. Socijalni status Palilulaca je među najnižima u odnosu na Grad. Struktura je bila takva da su mnogi sa Palilule ostajali bez posla. U prethodnom periodu smo izdvojili preko 10 miliona novčane pomoći socijalno najugroženijim. “

  On je istakao i uspehe sportskih kolektiva, od kojih je četiri izborilo plasman u viši rang, iako do pre nekoliko godina nisu ni imali terene za bavljenje sportom.