Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 24.12.2019

  PALILULA PROMOVIŠE DVANAEST GODINA USPEŠNE UČENIKE I STUDENTE

  Po tradiciji Gradska opština Palilula-Niš, DVANAEST godina za redom, promoviše KALENDAR sa fotografijama najboljih učenika i studenata, koji se školuju u obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Palilula. Promocija i uručenje KALENDARA za 2020.godinu „NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA“ u opštini Palilula, obavljeno je 24.decembra u Niškom kulturnom centru.

  Gradska opština Palilula, u svojoj Strategiji razvoja značajan prostor je posvetila povezivanju obrazovanja, nauke i lokalne samouprave, Naša aktivnost je usmerena pre svega na unapređenju i reformisanju rada u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima sa područja Palilule, edukaciji i usavršavanju zaposlenih i nezaposlenih kadrova, negovanju naučnog podmlatka, razmeni naučnih i stručnih informacija.

  NAJBOLJI su ovde danas sa nama, ali i na stranicama našeg KALENDARA za 2020. Fotografije su nastale u autentičnom ambijentu naše Palilule i delo su Dragana Živkovića, tv snimatelja i umetničkog fotografa, istakao je u pozdravnoj reči predsednik opštine Aleksandar Ždrale. Nakon pozivnog konkursa dobili smo imena 200 najboljih učenika i studenta. Predlog su dostavila TRI fakulteta, TRI srednje škole, DVE specijalne škole i SEDAM osnovnih škola koje rade na teritoriji opštine Palilula, naglasio je predsednik opštine Palilula.

  Nakon uručenja kalendara Aleksandar Ždrale je čestitao predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike najboljim učenicima, studentima ali i profesorima-direktorima škola i dekanima fakulteta, i poželeo puno uspeha u obrazovanju i životu i uspešnu saradnju. (D.Vidojković)