Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.06.2018

  PO ZAVRŠETKU OBUKE POSAO U FABRICI „LEONI“

  PO ZAVEŠETKU OBUKE POSAO U FABRICI „LEONI“

  U Kompaniji „Leoni“ Srbija u Nišu, potpisan je trojni ugovor o finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca za Lokalni akcioni program zapošljavanja Palilula. Potpisivanjem ugovora između Gradske opštine Palilula, kompanije „Leoni“ i Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Niš pružena je prilika da se 25 nezaposlenih lica sa teritorije opštine Palilula obuči, a nakon toga i zaposli u kompaniji „Leoni“.Polaznici će proći dvomesečnu obuku za poziciju radnika u proizvodnji u periodu od 11.juna do 10.avgusta, a nakon toga zasnovati radni odnos u fabrici, čijem je nedavnom svečanom otvaranju prisustvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Nakon protokolarnog potpisivanje ugovora, polaznike obuke, pozdravili su i poželeli uspeh i početak rada, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, direktor Filijale Niš NSZ Boban Matić i menadžerka ljudskih resursa u kompaniji „Leoni“ Dragana Petrović.

  Prema podacima NSZ Filijala Niš, na teritoriji GO Palilula je 8.877 nezaposlenih lica a od tog broja je 3.786 žena. „Planiramo da u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i poslodavcima nastavimo sa ovim vidom aktivne politike zapošljavanja lica sa teritorije naše opštine i time pružimo svoj doprinos u borbi sa nezaposlenošću“, naglasio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale. „Polaznicima obuke želim puno sreće i napretka u radu a mi ćemo se potruditi da u saradnji sa rukovodstvom opštine Palilula i u narednom periodu uključimo još veći broj lica“, istakao je Boban Matić direktora Filijale Niš NSZ.

  U Srbiji je na kraju 2017. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) bilo 617.000 nezaposlenih, što je 14 odsto manje nego 2016. godine, a stopa nezaposlenosti je pala ispod 13 odsto. Za sve programe i mere aktivne politike zapošljavanja NSZ je u 2018. izdvojila 3,65 milijardi dinara i dodatnih 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom“, Mere aktivne politike zapoljavanja u 2018. godini, kao prioritetnu kategoriju sagledavaće teže zaposliva lica: nezaposlene bez kvalifikacija i niskokvalifikovane, višak zaposlenih, izbegla i raseljena lica, osobe sa invaliditetom i Rome.

  „Hvala vam što ste prepoznali priliku da možete da ostvarite svoju karijeru u kompaniji Leoni. Želim vam puno uspeha u učenju i radu“, istakla je ovim povodom Dragana Petrović, menadžerka ljudskih resursa u kompaniji „Leoni“ Niš. Kompanija „Leoni“ u tri fabrike u Srbiji upošljava oko 7.000 radnika i bavi se proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“, „BMW“ i „landrover“. Deo je „Leoni grupe“, svetskog lidera u proizvodnji kablova i optičkih vlakana, koja u svetu zapošljava oko 76.000 radnika u 32 zemlje. (Tekst-fotografije D.Vidojković, EKOpolis)

  ISDU-LJUDI: OBUKA za posao u fabrici „LEONI, autor Milena Vidojkovic, video zapis EKOpolis