Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 14.10.2021

  POMEN OSLOBODIOCIMA NIŠA U DRUGOM SVETSKOM RATU

  Povodom 77.godišnjice od oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu, na Spomenik oslobodiocima na Trgu kralja Milana, u centru grada, položeni su venci. Vence su položili, članovi delegacije Grada Niša-gradonačelnica i predsednik Skupštine Grada, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Nišavskog okruga, Saveza boraca, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Saveza izviđača. U ime Gradske opštine Palilula venac su položili predsednik opštine Bratislav Vučković i članovi opštinskog Veća Predrag Petrović i Saša Usenović. Grad Niš je oslobođen 14. oktobra 1944.godine kada je 22. divizija narodno-oslobodilačkog pokreta ušla u grad i napala nemačke trupe. (D.V)

  Povodom 77.godišnjice od oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu, na Spomenik oslobodiocima na Trgu kralja Milana, u centru grada, položeni su venci.

  Vence su položili, članovi delegacije Grada Niša-gradonačelnica i predsednik Skupštine Grada, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Nišavskog okruga, Saveza boraca, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Saveza izviđača.

  U ime Gradske opštine Palilula venac su položili predsednik opštine Bratislav Vučković i članovi opštinskog Veća Predrag Petrović i Saša Usenović. Grad Niš je oslobođen 14. oktobra 1944.godine kada je 22. divizija narodno-oslobodilačkog pokreta ušla u grad i napala nemačke trupe. (D.V)