Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 19.03.2021

  POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI

  POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI

  Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković i predsednik NVO „Zeleni Razvojni Centar“ u Sremskoj Mitrovici, Predrag Ratić, potpisali su 19.marta u Nišu protokol o saradnji. Ovim se nastavlja aktivnost u sprovođenju akcije „Posadi svoj hlad 2021.“ u cilju poboljšanja života građana. Potpisivanju protokola prisustvovao je i Dušan Jakovljević iz Zelenog razvojnog centra.

  Po rečima predsednika Vučkovića, opština Palilula animiraće fizička i pravna lica sa svoje teritorije da aktivno učestvuju u sadnji Belog Jasena u 2021. godini pod nazivom „Posadi svoj hlad“ čime se razvija svest okoline o značaju sadnje drveća. Realizacijom ovog projekta, po rečima predsednika NVO „Zeleni Razvojni Centar“, Predraga Ratića, građanima se omogućava realan uvid u kvalitet vazduha, a opštini Palilula – gradu Nišu put do statusa ZELENOG GRADA.

  Ovaj projekat je usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deat) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.(EKOpolis, D.Vidojković)

  SDU: SPORAZUM opstine Palilula sa Zelenim razvojnim centrom