Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 20.08.2020

  PREDSEDNIK SKUPŠTINE NIKOLA BOŽIĆ

  Predsednik skupstine Nikola Bozic

  Nikola Božić, diplomirani ekonomista izabran je za predsednika Skupštine Gradske opštine Palilula u novom sazivu. Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Palilula, koja je održana 20.avgusta u sali Niškog kulturnog centra, verifikovani su mandati 25 odbornika.

  U skladu sa ukupnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Palilula održanim 21.juna 2020.godine, Skupštinu Gradske opštine Palilula činiće devetnaest odbornika sa izborne liste Aleksandar Vučić – ZA NAŠU DECU, tri odbornika sa liste SPS-JS i po jedan odbornik sa liste Aleksandar Šapić – Pobeda za Niš, sa liste „Niš, moj grad – Moja Palilula“ i sa liste Metla 2020 – Živi zid.

  Na predlog predsednika Skupštine, za sekretara Skupštine opštine Palilula, na konstitutivnoj sednici postavljen je Jovica Damnjanović, diplomirani pravnik. Predsednik Skupštine je u prvom susretu sa novinarima nagklasio: „Izbor na funkciju predsednika opštinskog parlamenta (Skupštine Gradske opštine Palilula) za mene je velika čast ali i odgovornost. To pokazuje kakav je pristup Strpske napredne stranke i našeg predsednika Aleksandra Vučića prema mladim kadrovima kojima su poverene odgovorne dužnosti.

  Ja sam u prethodnom periodu obavljao dužnost zamenika predsednika opštine i aktivno učestvovao u radu opštinskog veća i drugim organima opštine. Upoznat sam sa problemima koje ima stanovništvo opštine Palilula i planovima daljeg razvoja naše teritorijalne organizacije Grada Niša u kojoj živi više od osamdeset hiljada stanovnika. Konstitutivnom sednicom Skupštine Gradske opštinr Palilula predsedavao je najstariji odbornik Svetislav Petrović, a pomagao mu je najmlađi odbornik Nemanja Božović. .(Tekst i foto: Dragan Vidojković, EKOpolis)

  TV ZONAplus: BOŽIĆ ŠANSA ZA MLADE KADROVE, Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Palilula