Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 08.09.2020

  PREDSEDNIK VUČKOVIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTORIMA OSNOVNIH ŠKOLA U PALILULI

  Predsednik Vuckovic razgovarao sa direktorima osnovnih skola

  Po tradiciji predsednik Gradske opštine Palilula, na početku nove školske godine, organizuje susret sa direktorima osnovnih škola koje rade na teritoriji opštine. Ovim povodom, u utorak 8.septembra, u prostorijama opštine, novoizabrani predsednik Bratislav Vučković, održao je radni sastanak.

  Prisustvovali su direktori sedam obrazovnih ustanova: OŠ „SRETEN MLADENOVIĆ MIKA“, OŠ „KRALJ PETAR PRVI“, OŠ „BRANKO MILJKOVIĆ“, OŠ „KOLE RAŠIĆ“, OŠ „BUBANJSKI HEROJI“, OŠ DESANKA MAKSIMOVIĆ -Čokot, OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ Gabrovac. Sastanku sav direktorima obrazovnih ustanova prisustvovala je i većnica Grada Niša za obrazovanje, prof.dr Marija Ranđelović, predsednik Udruženja „FROS“ Nebojša Saitović i predsednik Skupštine Gradske opštine Palilula Nikola Božić.

  „Briga o deci i mladima, posebno o onima koji postižu najbolje rezultate u školi, jedan je od najvažnijih zadataka Gradske opštine Palilula, istakao je predsednik opštine Palilula. «Promovišemo i nagrađujemo TALENTOVANE učenike i studente, u okviru Vidovdanske svečanosti, koji postižu najbolje rezultate i školuju se u obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Palilula. Najbolji učenici i studenti, već dvanaest godina za redom, zastupljeni su i u novogodišnjem kalendaru opštine, Podstičemo i KREATIVNO IZRAŽAVANJE učenika. Podržali smo besplatnu školu glume i scenskog pokreta.

  Na prvom sastanku direktori su upoznali predsednika opštine sa brojnim mogućnostima saradnje od unapređenja uslova za rad, projektnim aktivnostima, organizovanju Palilulske sportske olimpijade. Obilazak dve specijalne škole, koje rade na teritoriji opštine, ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE „Carica Jelena“ i SPECIJALNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „BUBANJ“, i uručenje donacije u školskom priboru, dar Udruženja „FROS“ obaviće se u sredu 9.septembra.(D.Vidojković, EKOpolis)

  TV ZONAplus: OČEKUJU DOBRU SARADNJU: DIREKTORI ŠKOLA NA SASTANKU U OPŠTINI PALILULA