Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 15.08.2017

  PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZAPOSLENIH

  PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZAPOSLENIH

  Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Niš u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula, nakon sprovedene akcije za stanovništvo na terenu, organizovao je zdravstvenu akciju namenjenu zaposlenima u Upravi GO Palilula.

  U toku ove akcije, koja se odvijala od 08:30-11:30 sati u prostorijama opštine, obavljena je provera krvnog pritiska zaposlenih, edukacija žena za samopregled dojke i zakazivanje mamografije u Domu zdravlja Niš i hemdetekt test – za žene starije od 50 godina. Svi zaposleni imali su mogućnost da besplatno dobiju savet lekara, dijetetičara-nutricioniste, patronažne sestre. O saradnji Doma zdravlja Niš i Gradske opštine Palilula, na konferenciji za novinare govorili su dr Nevena Simović, potparol Doma zdravlja i Aleksandar Ždrale, predsednik opštine Palilula.

  Predsednik opštine je pohvalio rad Doma zdravlja i izjavio da će se nastaviti saradnja u aktivnostima pregleda pacijenata na terenu u seoskim sredinama, kao i sa drugim vidovima unapređenja zdravlja zaposlenih.(D.Vidojković)

  RTV BelleAmie: Preventivni pregledi u Paliluli