Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 25.03.2022

  PRIZNANJA SUBNOR-a USTANOVAMA I POJEDINCIMA

  PRIZNANJA SUBNOR-a USTANOVAMA I POJEDINCIMA

  Za doprinos obeležavanju 80.godišnjice antifašističkog ustanka u Srbiji juna 2021. godine u Memorijalnom parku Bubanj, pod nazivom „Da rata više ne bude“, SUBNOR je 26. juna, u maloj sali Doma vojske, dodelio priznanja Skupu su prisustvovali generali, borci, predstavnici vojske, policije, predstavnici Grada Niša, crkve, univerziteta.

  Prisutnima se obratila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski:

  Medalju borca kao najveće odlikovanje uručeno je po prvi put, jer je ovo odlikovanje za borce Drugog svetskog rata koji su još živi, ovoga puta prvu medalju borca Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata dobio je legendarni komandant Prištinskog korpusa General pukovnik Vladimir Lazarević.

  Priznanja su dobili najuspešniji pojedinci i organizacije koji su doprineli da ova antifašistička manifestacija preraste u tradicionalno okupljanje boraca i građana jugoistočne Srbije u Nišu.

  U ime Gradske opštine Palilula, Povelju je dobio predsednik opštine , Bratislav Vučković a zahvalnicu Aleksandar Ždrale.

  Priznanja su uručili predsednik SUBNOR-a Srbije Vidosav Kovačević, general-major u penziji i predsednik Skupštine SUBNOR-a Srbije Miroljub Stojčić.