Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 18.11.2020

  PRIZNANJE OPŠTINE PALILULA „OLIMPIJCIMA“ GIMNAZIJE

  PRIZNANJE OPŠTINE PALILULA „OLIMPIJCIMA“ GIMNAZIJE

  Povodom izuzetnih rezultata učenika Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’ na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike IOAA 2020. i Balkanijadi iz matematike, predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković priredio je 18.novembra prijem za laureate takmičenja i direktora ove obrazovne ustanove prof.dr Marijana Mišića.

  Ovim povodom, predsednik opštine je uručio priznanja i zahvalnice učenicima Gimnazije: Aleksi Đorđeviću osvajaču srebrne medalje na Balkanskoj olimpijadi iz fizike, Momčilu Tošiću maturantu Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’ osvajaču srebrne medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike čiji je domaćin ove godine bila Estonijan i Jovanu Arizanoviću, osvajaču bronzane medalje na Balkanijadi iz matematike.Ovoj prigodnoj svečanosti, organizovnoj po preporukama Kriznog štaba, prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Lazar Dinić. Ove godine, usled pandemije COVID-19, Međunarodna olimpijada iz astronomije i astrofizike je otkazana ali kako bi đaci koji su prošli nacionalne selekcije ipak učestvovali na takmičenju svetskog ranga, međunarodni savet IOAA je odlučio da organizuje onlajn takmičenje GeCAA.

  Na Olimpijadi je učestvovalo 279 učenika iz 38 zemalja. Učenici Gimnazije su na Olimpijadi iz astrofizike i astronomije već postizali značajne uspehe a javnost još pamti medalje koje su sa ovog takmičenja donosili braća Bogdan i Novak Stanojević. Međunarodna takmičenja nagrađenim učenicima puno znače. To je nagrada za uložen trud i rad i motivacija da i dalje nastave i podstaknu mlađe drugove. Sudeći po sadašnjim uspesima đaka ove gimnazije nekadašnji „olimpijci“, nosioci medalja, dobili su svoje naslednike. (D.Vidojković)