Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 08.10.2016

  PRIZNANJE ORGANIZATORIMA I UČESNICIMA SAJMA

  PRIZNANJE ORGANIZATORIMA I UČESNICIMA SAJMA

  Gradska opština Palilula, dodelila je i ove godine nagrade za najbolje uređen štand na SEDMOM Sajmu automobila, motora i prateće opreme, koji se, od 7.do 9.oktobra, održava u niškoj hali Čair. U kategoriji auto dilera nagrada je pripala Raavex group-TOYOTA, u kategoriji izlagača prateće opreme Centru za gume „FOKA“ a za doprinos razvoju preduzetništva Oliveru Paunoviću, direktoru Sajma – City Marketing Centru, organizatoru 7. Sajma automobila, motora i prateće opreme u Nišu. Priznanja je nagrađenima uručio Aleksandar Ždrale, predsednik opštine Palilula.

  Gradska opština Palilula podržala je organizaciju. Ovogodišnji Auto Moto Fest-Niš 2016. okupio je vodeće svetske proizvođače vozila, auto delova i prateće opreme, kao i veliki broj regionalnih distributera vozila i auto kuća, auto škole i radionice. O saradnji sa organizatorom SAJMA-City Marketing Centrom, aktivnostima opštine Palilula na podsticaju privrednog razvoja i susedske saradnje u Regionu, podršci sektoru malih i srednjih preduzeća u susretu sa novinarima govorio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, „Smatramo da ovakvi sajmovi doprinose jačanju privrede i malih preduzeća,“ kaže predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale.

  Zahvaljujući Akcionom programu razvoja, Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (SMPP), projektnim aktivnostima, u opštini Palilula uspešno radi Centar za razvoj preduzetništva. Delovanjem Centra ojačan je preduzetnički duh u ovoj sredini, u kojoj živi više od 80.000 stanovnika. Opština je ostvarila saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Niš u organizovanju sajmova, privrednih izložbi i drugih promotivnih manifestacija i obrazovnih programa. Saradnja sa organizatorom SAJMA-City Marketing Centrom, potvrđuje takvu orjentaciju. Projekti, koje opština ostvaruje u okviru IPA Programa susedske saradnje Bugarska-Srbija, otvaraju mogućnost za sve oblike Regionalne saradnje naših preduzetnika sa kolegama u partnerskim opštinama Palilule u Bugarskoj.
  (Foto D.Vidojković, EKOpolis )