Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 02.04.2021

  PROGRAM „UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI – FAZA 2“

  PROGRAM „UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI – FAZA 2“

  Gradska opština Palilula-Niš, kao teritorijalna organizacija Grada Niša, spada u 50 lokalnih samouprava u Srbiji koje su kroz Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, dobile tzv. „paket podrške“. Zahvaljujući njemu, pravimo veliki iskorak ka stvaranju službeničkog sistema koji će omogućiti profesionalno usavršavanje zaposlenih kao i ocenjivanje njihovog rada.

  Na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Saveta Evrope, koji sprovodi Program, i kolegama iz drugih lokalnih samouprava, koji je održan 18.marta govorili smo o rezultatima primene i pozitivnim pomacima u funkcionisanju uprave. Raduje nas što ćemo imati priliku da nastavimo da radimo na profesionalizaciji lokalne uprave, što je jedini ispravan način za uspostavljanje efikasne lokalne uprave koja radi u korist građana i privrede.

  Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, vredan je 4 miliona evra i zajednički ga finansiraju Evropska unija i Savet Evrope a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa @MDULS i @SKGO. (D.Vid)