Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 24.06.2019

  PROMOVISANE USPEŠNE AMATERSKE SPORTISTKINJE PALILULE

  PROMOVISANE USPEŠNE AMATERSKE SPORTISKINJE PALILULE

  Gradska opština Palilula, Ženska odbornička mreža i Komisija za rodnu ravnopravnost, u okviru aktivnosti unapređenja rodne ravnopravnosti u 2019. „VREME JE ZA NOVE ULOGE“ i realizacije „Strategije za unapređenje rodne ravnopravnosti“ Gradske opštine Palilula – Niš sa „Akcionim planom 2017-2021. godine, ostvaruje projekat „Promocija uspešnih amaterskih sportiskinja“. Nakon javnog poziva sportskim klubovima sa teritorije opštine Palilula, Komisija za izbor uspešnih amaterskih sportiskinja donela je Odluku o izboru PET najuspešnijih.

  Uslove i kriterijume iz javnog poziva iz 2019.godine u okviru projekta Promocija uspešnih amaterskih sportiskinja ispunile su kandidatkinje (sportiskinje) sportskih kpubova sa teritorije Gradske opštine Palilula: Nađa Pavlović, (2008.) Klub za ritmičku gimnastiku „Fokica“, Anja Stanković, (2005.), Mina Milosavljević, (2004.) i Sara Milosavljević, (2004.) članice Teniskog kluba „Taž“i Sofija Milkić, (2007.) Stonoteniski klub „Stoni“

  Na prigodnoj svečanosti, u NIŠKOM KULTURNOM CENTRU, uspešnim amaterskim sportiskinjama opštine Palilula predsednica Skupštine opštine Palilula Adriana Anastasov sa sardnicima uručila je poklone u sportskoj opremi i brošuru „VREME JE ZA NOVE ULOGE“. (D.V.)