Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 26.10.2018

  PROMOVISANI REZULTATI PROJEKTA SIGURNE KUĆE „TOPLINA UTOČIŠTA“

  PROMOVISANI REZULTATI PROJEKTA SIGURNE KUĆE „TOPLINA UTOČIŠTA“

  Sigurna kuća za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Nišu, na konferenciji za medije, organizovanoj u prostorijama ove ustanove 26.oktobra, predstavila je završetak projekta pod nazivom „Toplina utočišta“. Ovaj projekat, usmeren na obezbeđivanje energetski efikasnijeg prostora za štićenike Sigurne kuće zamenom dotrajalih prozora novim, podržala je kompanija NIS kroz svoj program društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“.

  Konferenciji, koja je održana u prostorijama Sigurne kuće u Nišu, prisustvovali su Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu, Mirjana Popović, sekretar Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu Grada Niša i Stefan Despotović, direktor Departmana za eksterne komunikacije NIS-a.

  Ustanova Sigurna kuća za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Nišu nalazi se u objektu starom preko 50 godina u Gradskoj opštini Palilula. Od svog osnivanja 2011. godine do današnjeg dana pružila je utočište za više od 800 štićenika. Regionalnog je karaktera i jedina je za smeštaj lica sa teritorije centralne i jugoistočne Srbije. Po rečima direktorke Sigurne kuće u Nišu, Sonje Šćekić, objekat Sigurne kuće se, i pored dobrog grejanja, ranije suočavao sa gubitkom toplotne energije usled dotrajalih prozora. Realizacijom projekta „Toplina utočišta“, zamenjeni su prozori u prostorijama i svetlarnik u hodniku ustanove i time obezbeđeni neophodni uslovi za boravak tokom zimskog perioda. Uprava Grada Niša je uvek tu da pomogne, a menadžment ove ustanove se zalaže da ovaj prostor oplemeni i poboljša boravak korisnika. S tim u vezi, zahvalila bih se kompaniji NIS na njihovoj podršci projektu „Toplina utočišta“ u okviru njihovog programa „Zajednici zajedno“ uz čiju pomoć sad zaista imamo toplo utočište za naše korisnike. Ovaj projekat neće zaustaviti nasilje, ali smo zajedno sa kompanijom NIS učinili da našim štićenicima boravak bude prijatniji.“

  Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, poželeo je dobrodošlicu predstavnicima kompanije NIS i okupljenim gostima u ime opštine Palilula i Grada Niša. „Opština Palilula u skladu sa zakonskim mogućnostima nastoji na sve načine da pomogne ustanovi Sigurna kuća, koja se nalazi na teritoriji Opštine, u cilju pomoći žrtvama nasilja. Izražavam posebnu zahvalnost kompaniji NIS što je prepoznala, odabrala ovaj projekat i obradovala nas svojom aktivnošću. Započetu saradnju koju smo do sada ostvarili sa kompanijom Naftna industrija Srbije nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti i podići je na viši nivo“, naglasio je Aleksandar Ždrale.

  Imajući u vidu značaj ovog projekta, kompanija NIS je kroz svoj program društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ podržala projekat„Toplina utočišta“ u iznosu od milion dinara, naglasio je direktor Departmana za eksterne komunikacije NIS, Stefan Despotović: „Ono što nas posebno vezuje za ovaj grad je projekat „Zajednici zajedno“. Niš i NIS kroz program zajednici zajedno sarađuju skoro čitavu deceniju, realizovano je preko 60 projekata radi poboljšanja kvaliteta života na teritoriji Grada Niša, tako da je naše partnerstvo preraslo u pravo prijateljstvo i radujem se narednim projektima koje ćemo realizovati na teritoriji Grada Niša“.

  Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kompanija NIS sprovodi već deset godina zaredom u 12 gradova i opština širom Srbije, i u okviru tog programa je uloženo preko milijardu dinara za realizaciju više od 900 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica.(Fotografije Dragan Vidojković)

  RTV Belami – SIGURNA KUĆA