Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.02.2021

  PRVE KOMŠIJE TREBA DA SARAĐUJU

  PRVE KOMŠIJE TREBA DA SARAĐUJU

  U okviru dvodnevne posete Gradskoj opštini Palilula Niš, delegacija opštine Aerodrom, Grada Skoplja, 12.februara prisustvovala je konferenciji za novinare koju je organizovao predsednik opštine Palilula. O značaju ove aktivnosti, u prisustvu predsednice Saveta opštine Aerodrom, Ivane Cvetkovske, rukovodioca Sektora za poslove Gradonačelnika, Aleksandra Đorđievskog, direktora Javnog preduzeća za upravljanje sa razvojnim projektima opštine Aerodrom, Vladimira Stevkova i članova opštinskog Veća, Skupštine i Uprave Palilule, predstavnicima medija, obratitili su se Bratislav Vučkovioć, predsednik Gradske opštine Palilula i Zlatko Marin, gradonačelnik opštine Aerodrom-Skoplje, (Republika Severna Makedonija).

  Prve komšije treba da sarađuju, saglasni smo sa našim gostima iz Opštine Aerodrom, istakao je predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković. U planu je zajedničko konkurisanje kod evropskih fondova, saradnja u rešavanju ekoloških problema, razmena iskustava u radu naših uprava kako bi se ostvario isti cilj. Oština Aerodorom, osnovana je 2005. godine i ima 80.000 stanovnika. Saradnja sa opštinom Palilula, koja predstoji, prva je sa nekom od jedinica lokalne samouprave u Nišu. Po rečima gradonačelnika Opštine Aerodrom, Zlatka Marina, ova opština je nedavno promovisala u javnosti četvorogodišnju stratešku platformu za lokalni ekonomski razvoj 2021-2025 pod motom ′′ Aerodrom – prva opština sa evropskom zastavom“. Platforma obuhvata dvadesetak evropskih razvojnih projekata za čistu životnu sredinu, bolje urbani život i razvoj ruralnih delova seoskih područja opštine Aerodrom. Saradnja sa niškom opštinom Palilula otvara nove mogućnosti razvoja na evriopskom putu.

  Udruženje severnomakedonaca „Vardar“ u Nišu, predložilo je ovom prilikom i saradnju Specijalne škole Bubanj sa ustanovom istog karaktera iz Skopske Opštine Aerodrom. Gosti iz Republike Severne Makedonije, uoči obeležavanja Dana državnosti Srbije – Sretenja, prisustvovovali su komemorativnom skupu i položili su vence žrtvana u logoru na „Crvenom Krstu“ a zatim prisustvovali i promocije knjige ’’Dragi putnici imamo problem u avionu’’ autora prof.dr Aleksandra Simića u Niškom kulturnom centru. D.Vidojković

  RTV Belami: Saradnja Opštine Aerodrom -Grada Skoplja i GO Palilula