Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 14.01.2021

  RADNI SASTANAK OPŠTINSKOG I GRADSKOG RUKOVODSTVA

  RADNI SASTANAK OPŠTINSKOG I GRADSKOG RUKOVODSTVA

  U Gradskoj opštini Palilula, održan je 14.januara radni sastanak rukovodstva opštine sa delegacijom Grada Niša o aktuelnim komunalnim pitanjima i međuopštinskoj saradnji. Ovom sastanku, kojim je predsedavao predsednik Gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnice Grada Niša, Ljubiša Janić, član Gradskog veća, Miroslav Đokić, resorno zadužen za saradnju sa gradskim opštinama, inspekcijskim službama, javnim i javno komunalnim preduzećima i član Gradskog veća, Nenad Stanković, resorno zadužen za oblast planiranja i izgradnju.

  U ime opštine Palilula sastanku su prisustvovali i predsednik skupštine Gradske opštine Palilula, Nikola Božić, član veća Gradske opštine Palilula, Dušan Pujović, resorno zadužen za imovinsko pravne i građansko – komunalne poslove, saobraćaj, puteve i uređenje infrastrukture, odnose sa javnim preduzećima i ustanovama u Gradu Nišu, poslove inspekcije (komunalna i građevinska), načelnica uprave Slobodanka Đorđević Mladenović i šef odseka za pravne i zajedničke poslove Nataša Pećić Kostadinović.

  Po rečima predsednika opštine Bratislava Vučkovića, dogovoreno je da opština Palilula radi na izradi nacrta odluka: o komunalnoj inspekciji; komunalnom redu; uslovima za držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca, kao i na izradi nacrta sporazuma o međuopštinskoj saradnji gradskih opština Grada Niša, radi efikasnijeg obavljanja komunalnog nadzora. Opština Palililula će se pridružiti podnošenju inicijative gradskih opština za izradu nacrta odluke o komunalnoj inspekciji.(D.V.)