Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 08.02.2017

  RAVNOMERNI RAZVOJ I UNAPREĐENJE KVALITETA ŽIVOTA

  RAVNOMERNI RAZVOJ I UNAPREĐENJE KVALITETA ŽIVOTA

  Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, gostovao je 08.februara u emisiji „U FOKUSU“ – TV ZONAplus. U razgovoru sa Danijelom Ivanković, urednicom emisije, predsednik opštine Palilula govorio je o aktivnostima opštine, radu opštinske Uprave i odgovarao na pitanja brojnih gledalaca.

  „Nezaposlenost i veliki broj socijalno ugrženih najveći je problem opštine koja se realno može svrstati u treću ili četvrtu kategoriju razvijenosti u Srbiji, istakao je predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale. Najveći problem 15 sela na teritoriji Palulule su nepostojanje vodovodne i kanalizacione mreže. Građani često otvoreno negodiju zbog dinamike, ali i kvaliteta izvedenih infrastrukturnih radova. Selo Lalinac, koje „hrani „Niš, nema kanalizaciju što je nedopustivo.

  Po rečima predsednika, Palilula je i dalje na vrhu lestvice gradova i opština u Srbiji po broju realizovanih i budućih projekata prekorganične saradnje. Samo jedan u toku ove godine, koji se ostvarukje sa bugarskom opštinom Pirdop doneće lokalnoj zajednici više od 130 hiljada evra.