Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 26.10.2017

  RAZVOJ INDUSTRIJE MESA „BIFTEK“ OTVARA NOVA RADNA MESTA

  RAZVOJ INDUSTRIJE MESA „BIFTEK“ OTVARA NOVA RADNA MESTA

  Proizvodne pogone Mesne industrije „Biftek“ u Nišu, koji se nalaze na Mramorskom brdu u Gradskoj opštini Palilula, obišli su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale sa saradnicima. Niški proizvođač i klaničar firma „Biftek“, jedna od tri vodeće industrije mesa u Srbiji i sa preko 120 maloprodajnih objekata, širi svoju proizvodnju. Kako je najavio Miloš Radojević, vlasnik „Bifteka“, ova kompanija, krajem oktobra meseca, izvešće prvi kontigent mesa i mesnih prerađevina u Republiku Srpsku. Povećan obim poslovanja i proizvodnje zahteva i prijem nove radne snage.

  Gradonačelnik je najavio veću podršku grada za zapošljavanje radnika. U ponudi industrije mesa „Biftek“ su sve vrste mesa i mesnih prerađevina. Kvalitet i cena su ono što ih razlikuje od konkurencije. Grad Niš i opština Palilula čine značakne korake da podrže sve učesnike u važnom procesu lokalnog ekonomskog razvoja.
  U cilj u unapređenja razvoja i stvaranja okruženja, koje će podsticati privredne aktivnosti, Gradska opština Palilula je usvojila Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

  Povodom slave Grada Niša, industriji mesa „Biftek“ dodeljena je 5.jun 2017.godine, novoustanovljena nagrada „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ za doprinose lokalnom ekonomskom razvoju u 2016 godini. Ovo prestižno priznanje ustanovljeno je i dodeljuje se najuspešnijim kompanijama sa sedištem u Gradu Nišu, koje svojim radom doprinose pozitivnijoj ekonomskoj slici Grada i smanjenju nezaposlenosti. (D.Vidojković)