Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.10.2020

  REGIONALNA SARADNJA

  REGIONALNA SARADNJA

  Predsednik Gradske opštine Palilula-Niš, BRATISLAV VUČKOVIĆ, u okviru programa regionalne saradnje i realizaciji projekata od zajedničkog interesa bio je domaćin radnog sastanka sa predsednicima opština Gadžin Han, Doljevca i Merošine. Na ovom sastanku, koji je održan u opštini Palilula, razgovaralo se o budućoj saradnji na razvoju turizma, poljoprivrede, o infrastrukturnim projektima, izgradnji atarskih puteva i industrijske zone koja bi povezala ove četiri opštine.

  Izgradnja nove regionalne deponije bila je jedna od tema sastanka. Po rečima predsednika opštine Palilula, izgradnja nove regionale deponije jeste cilj svih opština u regionu. Očekuje se da Grad Niš nastavi pregovore o izgradnji nove deponije, koja bi se naslanjala na postojeću Gradsku deponiju u opštini Palilula i obuhvatala bi i parcele koje pripadaju opštini Doljevac. U ovom projektu učestovaće i opštine Merošina i Gadžin Han. Nova deponija biće sanitarnog tipa i neće uticati štetno na životnu sredinu. Procena je da će izgradnja regionalne deponije koštati između 30 i 50 miliona evra.

  U razgovoru predsednika opština učestvovali su i Nikola Božić, predsednik Skupštine opštine Palilula, Marija Brajdić, načelnica Uprave opštine Palilula i zamenik predsednika opštine Palilula Lazar Dinić.(Tekst-foto D.Vidojković)

  RTV BelleAmie: U gradskoj opštini Palilula u Nišu održan je sastanak o izgradnji nove regionalne deponije