Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 31.03.2017

  REŠAVAJU SE INFRASTRUKTURNI I KOMUNALNI PROBLEMI U DONJEM MEĐUROVU

  REŠAVAJU SE INFRASTRUKTURNI I KOMUNALNI PROBLEMI U DONJEM MEĐUROVU

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, direktor JKP „Naisus“ Dejan Andrejević, zamenik predsednika Nikola Božić, sa članovima Saveta građana, obišli su izvođače radova na izgradnji infrastrukturne mreže u selu Donje Međurovo, koje ima oko 1400 stanovnika.

  Zahvaljujući velikom razumevanju Veća i gradonačelnika Grada Niša, i zalagenjem Gradske opštine Palilula, stanovnici Donjeg Međurova, posle višegodišnjih aktivnosti i obećavanja, rešiće jedan od najvećih infrastrukturnih problema. Konačno će biti završena kanalizaciona mreža u naselju.

  Ovo je za opštinu Palilula značajana investicija i početak rešavanja komunalnih problema i u ostalnim naseljima opštine, izjavio je predsednik opštine Aleksandar Ždrale. Radovi na izgradnji mreže u ovom selu biće završeni do kraja aprila, a plan je da se kanalizacija uredi i u Lalincu, Mramoru, Krušcu i drugim moravskim selima Gradske opštine Palilula.

  Po rečima Darka Bulatovića, “ova faza radova u Donjem Međurovu podrazumeva izgradnju 2,2 km nedostajuće sekundarne mreže. Vrednost ovih radova je 13,6 miliona dinara. Nakon završetka radova očekuje se primopredaja i preuzimanje kanalizacionog sistema na održavanje od strane JKP “Naisusa“. Potom će se raditi priključci na mrežu za sva domaćinstva ovog sela“, izjavio je gradonačelnik.

  Grad Niš se zahvaljujući projektu i inicijativi opštine Palilula našao među devet gradova i sedamnaest opština u Srbiji, koji su dobili finasijsku podršku Ministarstva privrede Vlade Republikre Srbije u iznosu od 30,9 miliona dinara za realizaciju infrastrukturnih projekata – uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u radnoj zoni Donje Međurovo i obezbeđenje dostupnosti poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem. (D.V.,EKOpolis)