Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.09.2016

  SABOR SRPSKIH SVETITELJA – SLAVA OPŠTINE PALILULA

  SABOR SRPSKIH SVETITELJA - SLAVA OPŠTINE PALILULA

  Niška Gradska opština Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi jedan od najstarijih delova grad, gde se u najvećoj meri zadržao stari gradski duh obeležila je svoju slavu – “Sabor srpskih svetitelja” u nedelju, 11.septembra, u prostorijama NKC-a. Nakon tradicionalnog obreda „rezanja slavskog kolača“, uz nastup hora „Gracija“, prisutnim zvanicama, gostima i građanima obratili su se predsednik opštine Aleksandar Ždrale, predsednica Skupštine Adriana Anastasov i predsednik u prošlom mandaatu Boban Džunić. Domaćin ovogodišnje slave, član opštinskog Veća Ivica Stojanović, predao je slavu kolegi, članu opštinskog Veća, Zlatku Šemiću.

  «Sabor srpskih svetitelja“ – slava Gradske opštine Palilula, ima posebno značenje. To je naša blagodarnost precima, zalog i svedočanstvo naše vere potomstvu. nadahnuće i opomena, mera našeg hrišćanskog identiteta i bića, našeg autentičnog načina života i postojanja-istakao je predsednik opštine, Aleksandar Ždrale. U narednom periodu, težićemo da u potpunosti ostvarimo ciljeve definisane našim Akcionim programom razvoja, kroz projekte, u oblasti komunalne infrastrukture, poljoprivrede, socijalne i zdravstvene zaštite stanovništva, stvaranju uslova za zapošljavanje posebno naših mladih sugrađana, i na ostale aktivnosti koje čine život dostojan čoveka u 21. veku.

  Adriana Anastasov, predsednica Skupštine opštine Palilula obećala je nastavak dobre saradnje sa građanima i dalji razvoj opštine Palilula. „Želim da radimo za dobrobit svih naših građana, naših bližnjih, našeg naroda. Sve ono što je do sada urađeno i započeto u prošlom mandatu, pod rukovodstvom Bobana Džunića – nastavićemo i dovešćemo do cilja. Zahteve i inicijative građana, koji su naš prvi stepenik u saradnji, svakodnevno rešavamo i upoznajemo nadležne u gradskoj vlasti. Radimo na tome da se u cilju efikasnosti rada obezbede i veća ovlašćenja gradskim opštinama, izjavila je Adriana Anastasov, predsednica opštinskog Parlamenta.

  Ovaj važan dan za opštinu Palilula obeležava se od 2005.godine, uz ikonu Sabor srpskih svetitelja, slikarke-ikonopisca Ane Borovac.(D.Vidojković, fotografije)