Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 07.04.2017

  SASTANAK O REFORMAMA U JAVNOJ UPRAVI

  SASTANAK O REFORMAMA U JAVNOJ UPRAVI

  Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED organizovali su u Sava centru 7.aprila 2017. godine sastanak o reformama u javnoj upravi, koji je bio posvećen elektronskoj razmeni podataka za potrebe upravnih postupaka i razvoju matičnih knjiga.

  U radu ovog skupa, koji je otvorila ministarka Ana Brnabić učestvovala je i Marija Brajdić, načelnica Uprave Gradske opštine Palilula Niš.

  Nakon uvodnog obraćanja ministarke Ana Brnabić, Đorđa Staničića ,SKGO i Violete Jovanović iz NALED-a, učesnici sastanka čuli su i sledeća izlaganja: MDULS: E-ZUP i plan obuka (Dražen Maravić i Dušan Stojanović); NALED: Primer dobre prakse – elektronske građevinske dozvole (Jelena Bojović); SKGO: Podrška lokalnim samoupravama u primeni Zakona o opštem upravnom postupku (Ivan Milivojević); MDULS: Matične knjige – vizija (dr Gregor Virant i Marina Dražić) ; MDULS: Pregled dinamike prenosa matičnih knjiga u elektronski oblik (Nemanja Šormaz i Stefan Badža); MDULS: Primeri dobre prakse u JLS (grad Sombor, načelnica Gradske uprave, Helena Musulin Roksandić i opština Koceljeva, načelnik Opštinske uprave, Vladimir Bojić).

  Sastanak o reformi javne uprave u oblasti elektronske razmene podataka i razvoju matičnih knjiga završen je diskusijom prisutnih i obraćanjem organizatora predstavnicima medija. (D.V.)