Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 13.09.2020

  SEČENJEM SLAVSKOG KOLAČA – OPŠTINA PALILULA OBELEŽILA KRSNU SLAVU „SABOR SRPSKIH SVETITELJA“

  SEČENJEM SLAVSKOG KOLAČA - OPŠTINA PALILULA OBELEŽILA KRSNU SLAVU „SABOR SRPSKIH SVETITELJA"

  Gradska opština Palilula obeležila je svoju krsnu slavu, Sabor srpskih svetitelja u nedelju, 13.septembra 2020.godine, u hramu Svetog Nikole u Nišu (Sv.Nikolaja Mirlikijskog čudotvorca). Goste je po tradiciji dočekao predsednik opštine Bratislav Vučković sa saradnicima, zamenikom Lazarom Dinićem i članovima opštinskog Veća, predsednikom Skupštine Nikolom Božićem i zamenicom predsednika Bojanom Jović.

  Protojerej stavrofor i rektor Bogoslovije, Milutin Timotijević sa sveštenstvom niške eparhije obavio je tradicionalni obred „rezanja slavskog kolača“. Domaćin ovogodišnje slave bio je Aleksandar Ždrale. Slavskom okupljanju, koje je održano uz ograničen broj gostiju uz primenu mere zaštite, prisustvovao je predsednik Skupštine Grada Niša i nekadašnji predsednik opštine Palilula Boban Džunić, kao i predstavnici gradskih opština. Bratislav Vučković je ovim povodom čestitao svim Palilcima slavu olštine.

  „Ovo je vreme kada postavljamo ciljeve koje treba da ispunimo, ali ti ciljevi moraju da budu realni kako bi se i ostvarili, istakao je Bratislav Vučković, predsednik opštine Palilula. Naša opština ima velike probleme kao jedna od najrazuđenijih opština u gradu. Potrebno je puno rada. Predsednik opštine Palilula je dodao da opština ima punu saradnju i daje punu podršku gradu jer opštine bez grada, u datim okolnostima, ne mogu da samostalno da funkcionišu. Prioritet svih prioriteta je kanalisanje otpadnih i atmosferskih voda.

  „Mnogi centralni delovi Palilule nemaju izgrađenu kanalizacijonu mrežu a da ne govorimo o okolnim selima. To je problem koji moramo što hitnije da rešavamo. Građani moraju da budu svesni da se to ne može reši za nekoliko dana“- naglasio je predsednik Vučković. Već smo krenuli sa uređenjem prostora pored železničke pruge, a pred nama je i sređivanje Starog groblja koje je deo istorije našeg grada.“ (D.Vidojković)

  TV ZONAplus: KOMUNALNA INFRASTRUKTURA PRIORITET PALILULE