Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.11.2016

  „SPORTSKI DAN NA DELIJSKOM VISU“

  "SPORTSKI DAN NA DELIJSKOM VISU"

  Opština Palilula osim što podržava rad sportskih klubova, uz pomoć Grada ulaže i u sportsko-rekreativne aktivnosti stanovnika kako na gradskom područiju tako i na selu, kako bi stanovnici ovih naselja, posebno mladi, imali prostor za okupljanje i rekreiranje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Podrška FK «Delijski Vis», koji je zahvaljući entuzijazmu nove uprave, ponovo na terenima Delijskog Visa okupio decu i mlade, izraz je naših nastojanja, kaže Aleksandar Ždrale, predsednik opštine Palilula, da se društveni život u naseljima opštine obogati novim sadržajima.

  U prisustvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, resornog većnika grada za sport Branislava Kačara, ovog vikenda održana je manifestacija „Sportski dan na Delijskom Visu“ – „Igramo srcem, vodimo osmehom“. Mlade sportiste-fudbalere, brojne goste, članove KUD Abrašević, Kluba streličara, predstavnike saveta građana, pozdravili su predsednik Gradske opštine Palulula Aleksandra Ždraleta i gradski većnik Branislav Kačar.

  Jedno od strateških opredeljenja opštine Palilula je promocija sporta i zdravih stilova života. Prednosti za razvoj sporta na Paliluli, osim geografskog položaja predstavljaju i brojna prirodna i materijalna dobra, sportski objekti i kadrovi, kao i manifestacije u sportu, poput ove koja je danas obogatila društveni život stanovnika ovog dela Palilule, istakao je predsednik opštine Aleksandar Ždrale. Uz podršku grada uradili smo i rekonstruisali brojne sportske terene u Pasi Poljani, Suvom dolu, Berbatovu, Bubnju, Međurovu…Zahvaljujući „prekograničnoj saradnji“ uređen je sportski kompleks u Pasi Poljani. Otvorena je i „sportska zona“ u osnovnoj školi „Branko Miljković“, u okviru programa koji je realizovan u partnerstvu sa opštinom Berkovica u Bugarskoj i uz podršku IPA fondova EU.

  Od sportskih manifestacija, ove godine, opština Palilula je u saradnji sa organizacijama civilnog društva organizovala 3.Moravsku regatu „Viden Jovanović“, podržala je rad KK „Nonius“ i organizaciju Državnog prvenstva u daljinskom jahanju i Konjičko tekmičenje u preskakanju prepona-KUP „Sv.Petka“. Tokom leta podržano je organizovanje sportke manifestacije – turnira u malom fudbalu u Mramoru, koji više od trideset godina podstiče stanovnike, posebno mlade da kroz građanski aktivizam unaprede sadržaje u svojoj sredini. U isturenom odeljenju OŠ „Desanka Maksimović“ u naselju „9.Maj“, postavljena je balon sala. Opština je podržala završetak ove investicije i obezbedila potrebne dozvole o korišćenju objekta. Značajna je i aktivnost na osmišljavanju rada kampova mladih – posebno izviđača u prostoru sportsko-rekreativnog i turističkog područja „Bubanj“ ali i aktivnost na uređenju devastiranog područija pored Južne Morave koje je veoma pogodno za razvoj rekreativnog i sportskog turizma ovog dela opštine Palilula. (EKOpolis, D.V.)