Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 22.12.2020

  STABLA BELOG JASENA U PARKU VRTIĆA CRVENKAPA

  STABLA BELOG JASENA U PARKU VRTIĆA CRVENKAPA

  Mališani vrtića „CRVENKAPA“ zasadili su 22.decembra petnaest stabala belog jasena u parku svog vrtića i postali deo velike akcije “Zosadi svoj hlad” u kojoj građani i organizacije besplatno dobijaju sadnice za svoj kraj. Aktivnost je otpočela u prostorijama Gradske opštine Palilula.

  Predsednik opštine Bratislav Vučković sa saradnicima, zamenikom predsednika opštine Lazarom Dinićem i predstavnicima Kancelarije za mlade opštine Palilula, razmenio je poklone i uručio sadnice belog javora direktorki Javne predškolske ustanove „Pčelica“ Niš Svetlani Mitić. Po utvrđenim pravilima akcije, građani koji preuzmu sadnice mogu da zasade beli jasen samo u svom dvorištu ili na svom posedu.

  Nakon sadnje, potrebno je da se fotografišu pored stabla i fotografiju pošalju administratoru akcije. Uz sadnice deca vrtića Crvenkapa dobila su uputstvo za sadnju, tablu za upisivanje svog imena, datuma sadnje i imena partnera koji je obezbedili sadnice

  Akciju “Zasadi svoj hlad” organizuje Gradska opština Palilula – Kancelarija za mlade, u saradnji sa JKP Mediana i Zelenim razvojnim centrom u Sremskoj Mitrovici.(EKOpolis, D.Vidojković)