Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 15.09.2016

  SUSRET I DRUŽENJE PENZIONERA PALILULE, DOLJEVCA I MEROŠINE

  SUSRET I DRUŽENJE PENZIONERA PALILULE, DOLJEVCA I MEROŠINE

  U Gradskoj opštini Palilula priređen je prijem za delegaciju Udruženja penzionera Grada Niša-Opštine Palilula, Opštine Doljevac i Opštine Merošina. Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale i predsednica Skupštine GO Palilula Adriana Anastasov, poželeli su uspešnu saradnju i lepo druženje članovima ovih organizacija, koji su se okupili u opštini Palilula u okviru programa boljeg upoznavanja, razmene iskustva i druženja osoba trećeg doba iz susednih opština.

  Po rečima Zdravka Šemića, člana opštinskog Veća Palilule i predsednika Opštinskog udruženja penzionera Palilule, ovaj susret penzionera Niša-Palilule, Doljevca i Merošine, inicirao je Vlastimir Gocić potpredsednik Udruženja penzionera Niša. Ideja je prihvaćena i evo ugostili smo naše kolege. Obišli smo Spomen park Bubanj upoznali ih i sa drugim znamenitostima opštine Palilula. Predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale istakao je da opština Palilula učestvuje u sagledavanju i podršci rešavanju teškog socijalnog položaja u kome se nalazi većina penzionera. Važno je da omogućimo da se celokupna društvena zajednica uključi u stvaranje boljeg i humanijeg odnosa prema penzionerima i poboljšanju njihovog položaja u društvu, naglasio je predsednik Ždrale.

  Saradnjom sa Udruženjem penzionera naše aktivnosti imaće još bolje rezultate. Predsednik Udruženja penzionera Merošine Tomislav Stevanović i njegov kolega , predsednik Opštinskog udruženja penzionera Doljevca, Branimir Đorđević, izrazili su veliko zadovoljstvo ovim susretom i zahvalili na dobrom prijemu i organizaciji. Po najnovijim statističkim podacima, u Srbiji ima ukupno 1,7 miliona penzionera. Udruženje penzionera Grada Niša jedno je od najstarijih u Srbiji i ove godine obeležava 70.godina postojanja.