Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.01.2021

  TRADICIJA SA KALENDAROM USPEŠNIH UČENIKA I STUDENATA SE NASTAVLJA

  TRADICIJA SA KALENDAROM USPEŠNIH UČENIKA I STUDENATA SE NASTAVLJA

  Promocija i uručenje KALENDARA za 2021.godinu „NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA“ u opštini Palilula, obavljena je 5.januara u kabinetu predsednika opštine, uz poštovanje mera zaštite od CORONE19 virusa. Prijem je obavljen u tri dela. Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković i član opštinskog veća prof.dr Miško Živić prvo su razgovarali sa predstavnicim Specijalne škole Bubanj i Škole „Carica Jelena“, zatim sa direktorima sedam osnovnih škola a završni razgovor obavljen je sa predstavnicima srednjih škola i fakulteta.

  „Gradska opština Palilula, u svojoj Strategiji razvoja značajan prostor je posvetila povezivanju obrazovanja, nauke i lokalne samouprave, Naša aktivnost, istakao je na prijemu predstavnika škola i fakulteta predsednik opštine Bratislav Vučković, usmerena je pre svega na unapređenje i reformisanje rada u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima sa područja Palilule, edukaciji i usavršavanju zaposlenih i nezaposlenih kadrova, negovanju naučnog podmlatka, razmeni naučnih i stručnih informacija.

  „Trinaesti put za redom, ostvarili smo ideju da se najbolji učenici škola i studenti fakulteta, koji se školuju na teritoriji Gradske opštine Palilula, nađu na originalnom opštinskom Kalendaru za 2021.godinu. U specifičnim okolnostima rada, uslovljenim zaštitom od pandemije COVID19, nakon pozivnog konkursa, dobili smo imena 161 učenika i studenta. ONI SU NAJBOLJI u 2020.godini u GO PALILULA.

  Fotografije opštinskog kalendara za 2021. su nastajale u autentičnom ambijentu opštine Palilula i delo su Dragana Živkovića, tv snimatelja i umetničkog fotografa i samih učenika-studenata. Nakon uručenja kalendara Bratislav Vučković je predstavnicima obrazovnih ustanova čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželeo dobro zdravlje, puno uspeha u obrazovanju i životu i uspešnu saradnju. (EKOpolis, D.Vidojković)