Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 03.06.2022

  TRIDESETA PROMOCIJA “PALILULSKE VEČERI”

  TRIDESETA PROMOCIJA “PALILULSKE VEČERI”

  Pred oko deset hiljada posetilaca, kod Paliluske rampe i u okolnim ulicama Palilule, 3.juna, održana je tradicionalna manifestacija “Palilulsko veče 2022” u okviru gradske slave Dani „Svetog cara Konstantina i carice Jelene“. Učesnike programa, goste iz grada i regiona i prisutne građane, pozdravila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković. Za Nišlije i sve posetioce Gradska opština Palilula je pripremila raznovrstan kulturno umetnički i sportski program. Meraklijski život Palilulaca oživeli su kulturo umetnička društva KUD KOVILJE, KUD ABRAŠEVIĆ, Ansambl narodnih igara i pesama – MOZAIK, Učiteljska lira, Etno grupa GRACIJA kao i grupe LEGENDE i Crne mambe, a pridružili su im se i glumci Narodnog pozorišta u Nišu Ivana i Miroljub Nedović i novinari-voditelji programa Jovica Milanović i Dragan Stojanović Žika.

  Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković istakao je da su organizovane i brojne prateće manifestacije. U Episkopskoj ulici održan je sajam vina i narodne radinosti, Održano je i drugo Svetsko prvenstvo u igranju klikera. Ugostiteljski i turistički poslenici Niša organizovali su pripremu i degustaciju specijaliteta. U okviru sportskih događanja podeljene su zahvalnice i značajna priznanja sportskim radnicima i klubovima. U saradnji sa Arhivom grada Niša pripremljene su replike starih izdanja novina koje su koolporteri delili posetiocima manifestacije.

  „Ovo jubilarno Palilulsko veče smo upotpunili dodatnim aktivnostima u odnosu na druge godine. Obeležavanje manifestacije je počelo 1.juna kada je Niškom kulturnom centru održana tribina povodom snimanja filma o stradanju Srba u norveškom logoru u Karašjoku, a čije je snimanje naša opština podržala“, kaže predsednik opštine Palilula. „Pripremili smo i dve manifestacije za subotu, 4. juna, Od Mramora do Lalinca organizujemo 8.Moravsku regatu koja je posvećena učitelji Videnu Jovanoviću koji je nastradao spasavajući svog učenika iz jezera. Podržali smo i organizaciju Drugog međunarodnog fudbalskog turnira veterana Balkana sa gostima iz Turske, Bugarske, Grčke i Republike Srpske“ koji se održava u Popovcu. (Fotografije Dragan Vidojković)

  „PALILULSKO VEČE 2022″ održano je večeras na platou ispred Palilulske rampe