Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 31.03.2017

    TURISTIČKA ORGANIZACIJA LAZAREVCA MEDIJATOR UNAPREĐENJA SARADNJE DVE OPŠTINE

    U okviru aktivnosti na 18.Međunarodnom sajmu turizma u Nišu, predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale razgovarao je sa Snežanom Gajić, direktorkom Turističke organizacije Gradske opštine Lazarevac o unapređenju saradnje. Gradske opštine Lazarevac i Palilula su pre pet godina potpisale Sporazuma o „uspostavljanju trajne poslovne saradnje, unapređenju rada lokalnih samouprava i intenziviranju primene dostignuća u radu, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana.“ Tada je dogovoreno da saradnja obuhvati „sve oblike povezivanja lokalnih samouprava, radi ostvarivanja i obezbeđivanja zajedničkih interesa važnih za razvoj Gradske opštine Palilula Niš i Gradske opštine Lazarevac“.

    Po rečima Snežane Gajić, Turistička organizacija gradske opštine Lazarevac je osnovana je pre tri godine sa idejom da obavlja poslove razvoja, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti na teritoriji Lazarevca. Naš grad, čija je kulturna baština dostojni čuvar uspomene na Kolubarsku bitku, stradalnu i slavnu stranu srpske istorije, organizator je brojnih manifestacija, pa smo zainteresovani da ranije postavljene ciljeve konkretizujemo, naglasila je direktorka Turističke organizacije.

    Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale naglasio je značaj saradnje opština i gradova u regionu. Opština Palilula ima bogato kulturno istorijsko nasleđe i raspolaže značajnim turističkim potencijalima. Naše dve opštine imaju puno toga zajedničkog. Mislim da saradnja Lazarevca i Palilule treba da bude intezivnija zaključio je Ždrale. To možemo ostvariti jer postoji obostrana želja. (D.V.)