Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 15.07.2019

  POSLE BEOGRADA I NIŠ DOBIO TURISTIČKI AUTOBUS

  POSLE BEOGRADA I NIŠ DOBIO TURISTIČKI AUTOBUS

  Brojni turisti, posetioci ovog dela Srbije, kao i zainteresovani građani, imaće mogućnost da razgledaju kulturno-istorijske znamenitosti Grada Niša kroz 80 minutnu turu turističkim-panoramskim autobusom. To je još jedna ponuda Turističke organizacije Niša, da se iz otvorenog autobusa panoramski vide znamenitosti i na udaljenim destinacijama od centra grada, kao što su Medijana-arheološko nalazište, Ćele kula, spomenik na Čegru, Spomen-park Bubanj. Ovim povodom, grupa novinara, gradskih i republičkih funkcionera imala je prilike da u promotivnoj vožnji iz panoramskog autobusa prva razgleda ponuđene lokalitete za obilazak.

  Po rečima Aleksandra Ždraleta, predsednika opštine Palilula, ovo je značajan pomak u promociji našeg bogatog istorijskpog i kulturnog nasleđa. Statistički podaci u potpunosti opravdavaju nabavku turističkog autobusa, jer se znatno povećava broj posetilaca, naročito stranaca i to ne samo za vreme poznatih festivala, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša. U evropskim i gradovima i širom sveta, ovakav vid turističke ponude ima dugu tradiciju, a Niš se sada, konačno pridružio zajednici posećenih turističkih destinacija, sa širom ponudom. Po rečima parlića Grad Niš je učestvovovao u realizaciji i kupovini turističkog autobusa, koji će biti u nadležnosti Turističke organizacije. Autobus će imati tri polaska dnevno, sa parkinga iza Narodnog pozorišta i obilaziti devet lokacija u gradu, koje turisti najčešće žele da posete.

  Na ovaj način biće im olakšana poseta znamenitostima za koje se interesuju. Autobus ima 78 mesta, od kojih je 48 na galeriji. Turiste će na turi o najznačajnijim podacima, informisati audio-vodič, za sada na srpskom i engleskom jeziku. Jednu vožnju subvencionisaće grad Niš, a cena karte za odrasle osobe iznosiće 400 dinara, dok će za decu do 12 godina, vožnja biti besplatana. Polasci bi trebalo da budu u 11, 13 i 15 sati, rutom pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.. Info: +381 18 520 207, +381 18 250 222, +381 18 523118 (EKOpolis,Foto reportaža, D.Vidojković)