Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 24.11.2016

  U BEOGRADU SE ODRŽAVA SKUPŠTINA SKGO

  U beogradskom „Sava centru", danas (24. novembra) je počela sa radom Skupština SKGO. Na zasedanju 44.Skupštine SKGO, osim najviših predstavnika gradova i opština, učestvuju i drugi domaći visoki zvaničnici, predstavnici Vlade Srbije i resornih ministarstava, republički poslanici, predstavnici diplomatskog kora, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih donatorskih organizacija, kao i asocijacija lokalnih vlasti iz drugih zemalja sa kojima SKGO ima uspostavljenu saradnju. U radu Skupštine SKGO učestvuje i delegacija Gradske opštine Palilula Niš koju predvodi predsednik opštine Aleksandar Ždrale sa saradnicima, Marijom Brajdić, načelnicom Uprave, koja će u ovom mandatu SKGO-a predsedavati Odborom za sistemska pitanja i upravu i Slobodanka Đorđević Mladenović, sekretarom Skupštine opštine Palilula. Najveće godišnje okupljanje gradonačelnika i predsednika opština i ovoga puta biće prilika da se tokom jednog dana razmotre najvažnije teme u oblasti lokalne samouprave. U uvodnom delu Skupštine, učesnicima će se obratiti predstavnik grada Beograda u svojstvu grada-domaćina, visoki predstavnici Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije i zemalja donatora Kraljevine Švedske i Švajcarske Konfederacije. Takođe, svoje učešće u uvodnom delu Skupštine i obraćanju učesnicima najavila je i Gudrun Mosler - Tornstrom, predsednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. U završnici uvodnog dela, predsednik SKGO podneće izveštaj o ključnim aktivnostima u periodu između dve skupštine. Glavna pitanja koja će se razmatrati na Skupštini su: Program ekonomskih reformi za period 2017-2019. godine, uslovi za privlačenje investicija i unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, kao i nova zakonska rešenja o lokalnoj samoupravi. Očekuje se da će konstruktivan dijalog učesnika Skupštine doprineti definisanju pravaca i prioriteta delovanja SKGO u narednom periodu. Skupština će, takođe, razmatrati i odlučivati o pitanjima od značaja za rad SKGO kao institucije. U okviru radnog dela Skupštine biće razmatrani predlozi dokumenata i odluka važnih za rad i funkcionisanje SKGO. (D.V)

  U beogradskom „Sava centru“, danas (24. novembra) je počela sa radom Skupština SKGO. Na zasedanju 44.Skupštine SKGO, osim najviših predstavnika gradova i opština, učestvuju i drugi domaći visoki zvaničnici, predstavnici Vlade Srbije i resornih ministarstava, republički poslanici, predstavnici diplomatskog kora, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih donatorskih organizacija, kao i asocijacija lokalnih vlasti iz drugih zemalja sa kojima SKGO ima uspostavljenu saradnju.

  U radu Skupštine SKGO učestvuje i delegacija Gradske opštine Palilula Niš koju predvodi predsednik opštine Aleksandar Ždrale sa saradnicima, Marijom Brajdić, načelnicom Uprave, koja će u ovom mandatu SKGO-a predsedavati Odborom za sistemska pitanja i upravu i Slobodanka Đorđević Mladenović, sekretarom Skupštine opštine Palilula.

  Najveće godišnje okupljanje gradonačelnika i predsednika opština i ovoga puta biće prilika da se tokom jednog dana razmotre najvažnije teme u oblasti lokalne samouprave. U uvodnom delu Skupštine, učesnicima će se obratiti predstavnik grada Beograda u svojstvu grada-domaćina, visoki predstavnici Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije i zemalja donatora Kraljevine Švedske i Švajcarske Konfederacije. Takođe, svoje učešće u uvodnom delu Skupštine i obraćanju učesnicima najavila je i Gudrun Mosler – Tornstrom, predsednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. U završnici uvodnog dela, predsednik SKGO podneće izveštaj o ključnim aktivnostima u periodu između dve skupštine.

  Glavna pitanja koja će se razmatrati na Skupštini su: Program ekonomskih reformi za period 2017-2019. godine, uslovi za privlačenje investicija i unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, kao i nova zakonska rešenja o lokalnoj samoupravi. Očekuje se da će konstruktivan dijalog učesnika Skupštine doprineti definisanju pravaca i prioriteta delovanja SKGO u narednom periodu. Skupština će, takođe, razmatrati i odlučivati o pitanjima od značaja za rad SKGO kao institucije.

  U okviru radnog dela Skupštine biće razmatrani predlozi dokumenata i odluka važnih za rad i funkcionisanje SKGO. (D.V)