Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 09.11.2020

  UDRUŽENJE RADNA AKCIJA „DELIJSKI VIS“ U PROJEKTIMA OPŠTINE PALILULA

  UDRUŽENJE RADNA AKCIJA „DELIJSKI VIS“ U PROJEKTIMA OPŠTINE PALILULA

  Za delegaciju Udruženje Radne akcije „Delijski vis“, 9.novembra 2020., u Gradskoj opštini Palilula priređen je prijem. Predsednik opštine Bratislav Vučković sa sardnicima, zahvalio je mladim volonterima na izuzetnoj aktivnosti u naseljima opštine Palilula, podršci građanima i ustanovama u saniranju devastiranih površina i uređenju međublokovskog prostora. Opština Palilula ostvaruje uspešnu saradnju sa nevladinim sektoro i ovo je primer dobre prakse. Predsednik Vučković je najavio intezivniju saradnju i podršku članovima Udruženje Radne akcije „Delijski vis“ na uređenju Starog groblja pod Goricom, Spomen parka Bubanj i Vojničkog groblja na Delijskom Visu.

  Po rečima Milana Spasića, jednog od lidera „dobrovoljnog rada“ upravo je završen projekat sadnje sadnica „tuja“ pod nazivom „Ogradi zelenu površinu i misli na životnu sredinu“, koji je finansiran od strane opštine Palilula u 2020.. Članovi ovog Udruženja nedavno su popravili odvaljenu ogradu na Srpskom vojničkom groblju, učestvovali u uklanjanju grafita sa objekata i ograda, uređenju sportskih terena i mobilijara za najmađe Palilulce. Na poziv Udruženja za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „SOKAK“, učestvovali su u uređenju centralnog prostora kod Paliluslke rampe. Na takozvanom „Paliluskom teferiču“ uklonili su neprikladne natpise na zidu pored letnjikovca, ofarbali sve žardinjere i uredili prostor kod „Svetinikolske česme“.

  Aktivnost ovog udruženja osim podrške opštine Palilula, prate i javno komunalna preduzeća „Mediana“, „Direkcija za izgradnju grada, srodne organizacije civilnog društva, brojni donatori, građani i predstavnici medija.(EKOpolis, Dragan Vidojković)