Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 07.11.2016

  UPOZORENJE POVODOM NAJAVLJENIH ELEMENTARNIH NEPOGODA

  UPOZORENJE POVODOM NAJAVLJENIH ELEMENTARNIH NEPOGODA

  Gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović, dostavio je UPOZORENJE svim gradskim opštinama (komunalnim inspekcijama) i Komunalnoj policiji za preduzimanje preventivnih i operativnih mera povodom informacije Uprave za vanredne situacije u Nišu i Upozorenja izdatog od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, da se u ponedeljak (07.11.16) uveče i u toku noći ka utorku na jugu i istoku Srbije očekuje oko 20 mm kiše za 12 sati.

  U utorak i sredu (08.11.16 i 09.11.16) se očekuje 20 do 50 mm kiše za 24 časova, lokalno i više. U sredu (09.11.16) u brdsko-planinskim predelima sneg, a u oblastima iznad 1000 m stvaranje snežnog pokrivača. Potrebno je da, u okviru date nadležnosti, gradske opštine i Komunalna policija preduzmu sve aktivnosti i mere na sprečavanju i ublažavanju posledica od obilnih padavina. Naloženo90 je da se preventivno izvrši obilazak kritičnih lokacija na vodotokovima drugog reda kao što su propusti i mostovi, spreče moguća zagušenja proticajnih profila vodotokova i preduzmu adekvatne mere na otklanjanju uočenih nedostataka. ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE NA TERITORIJI GRADA NIŠA. GRADONAČELNIK, Darko Bulatović.

  Ovim povodom, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale je datom upozorenju upoznao nadležne službe opštine – komunalnu inspekciju a putem društvenih mreža i oglasnih tabli i građane opštine Palilula.