Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 30.11.2016

  „UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI“

  „UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI“

  SKGO u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Savetom Evrope, a uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveta Evrope, organizovala je u Nišu (29-30.novembra 2016.godine) dvodnevnu regionalnu obuku „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“. Obuke su namenjene zaposlenima koji se direktno bave i baviće se poslovima vezanim za kadrovska pitanja i ljudske resurse – načelnicima opštinskih/gradskih uprava, odnosno službenicima koji se bave kadrovskim pitanjima i upravljanjem ljudskim resursima u lokalnoj upravi.

  U ime Gradske opštine Palilula Niš, obuku su pohađale Marija Brajdić, načelnica opštinske uprave, Nataša Pećić i Tamara Pešić iz Odseka za pravne i zajedničke poslove opštine Palilula.

  Cilj regionalnih obuka, po rečima organizatora skupa je da učesnici dobiju detaljne informacije o Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao i da unaprede znanja potrebna za preduzimanje svih neophodnih koraka i aktivnosti koje Zakon propisuje, što će doprineti uspostavljanju novog sistema za upravljanje ljudskim resursima u lokalnim upravama.

  Obuka u Nišu, koja je održana od 29-30. novembra 2016. godine u hotelu Aleksandar, bila je namenjena predstavnicima gradova/opština: Grad Niš, (gradske opštine Palilula, Medijana, Niška Banja, Crveni Krst, Pantelej) Vranje, Leskovac, Vranjska Banja, Crna Trava, Trgovište, Medveđa, Bosilegrad, Gadžin Han, Dimitrovgrad, Bojnik, Bela Palanka, Babušnica, Merošina, Žitorađa, Doljevac, Surdulica, Vladičin Han, Lebane, Preševo, Vlasotince i Bujanovac.(EKOpolis)