Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 25.02.2022

  UPRAVLJANJE PRIRODNIM RESURSIMA

  UPRAVLJANJE PRIRODNIM RESURSIMA

  Gradska opština Palilula Niš u partnerstvu sa opštinom Pirdop iz Republike Bugarske sprovodi projekat “Joint initiatives for nature protection trough improvement of the quality of air, soil and water in the cross-border region”

  „Zajedničke inicijative za zaštitu prirode kroz poboljšanje kvaliteta vazduha, zemljišta i vode u prekograničnom regionu“, koji se ko-finansira u okviru EU Intereg IPA Programa Prekogranične saradnje Bugarska – Srbija. Jedna od aktivnosti na projektu je i priprema i sprovođenje zajedničkih kruglih stolova i radionica na temu zaštite životne sredine u prekograničnom regionu.

  U prisustvu delegacije iz partnerske opštine Pirdop u Republici Bugarskoj, projektnih timova dve opštine, predstavnika Gradske opštine Palilula-opštinskog veća i JKP Medijane, u hotelu Tami Residence u Nišu, 25.februara održan je okrugli sto na temu „Upravljanje prirodnim resursima”. Učesnike skupa pozdravili su Bratislav Vučković, predsednik Gtradske opštine Palilula i Angel Gerov, gradonačelnik opštine Pirdop. Ovim povodom predstavljena je i oprema koja je obezbeđena za potrebe ovog programa u Gradskoj opštini Palilula.(Fotogrfije Dragan Vidojković)