Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.01.2022

  URUČENE NAGRADE „11.JANUAR“

  URUČENE NAGRADE "11.JANUAR"

  Povodom Dana oslobođenja Grada Niša od Turaka, na svečanoj sednici Skupštine grada održanoj u Svetosavskom domu, istaknutim pojedincima i organizacijama uručeno je najviše priznanje Grada Niša – Nagrada „11. januar“.

  U konkurenciji kolektiva, dobitnici priznanja su Klub privrednika Naisus, Kolektiv 63. Padobranske brigade Vojske Srbije i Centar za Socijalni rad „Sveti Sava“ Niš. U konkurenciji pojedinaca dobitnici su Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i dr Milan Lazarević, lekar Klinike za kardiovaskularne bolesti u Nišu.

  Priznanja laureatima, na svečanoj sednici gradskog parlamenta, uručili su predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. U radu svečne sednice Skupštine učestvovao je i predasednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković. Nagrada, koja je ustanovljena 1995. godine, obuhvata diplomu, statuetu „Oslobodiocima Niša“ i novčani iznos od 500.000 dinara.

  O dobitnicima priznanja je na osnovu pristiglih predloga odlučila komisija za nagrade Grada Niša, koju pored predsednika Skupštine Grada Niša i Gradonačalnice Niša, čine i predstavnici Niške eparhije Srpske pravoslavne crkve, Univerziteta u Nišu i Komande Kopnene Vojske Vojske Srbije.