Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 16.07.2022

  USPEŠNA ORGANIZACIJA BAZARA ZDRAVLJA

  USPEŠNA ORGANIZACIJA BAZARA ZDRAVLJA

  Treći ovogodišnji Bazar zdravlja održan je u subotu 16.jula od 10–12 časova na platou ispred Niškog kulturnog centra. Ova zdravstvena aktivnost Doma zdravlja u Nišu održana je u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula. Direktor Doma zdravlja Niš prof.dr Milorad Jerkan naglasio je da je osnovni cilj Bazara zdravlja promocija zdravlja i zdravih stilova života, kao i smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od masovnih nezaraznih bolesti. Po rečima predsednika opštine Palilula Bratislava Vučkovića, akcija provere zdravlja, značajno će uticati i na menjanje loših životnih navika kod naših građana, što je danas osnovni problem ostvarivanja kvalitetne i efikasne zdravstvene zaštite u našem društvu. Prioritet u našem zajedničkom radu i saradnji, opštine Palilula i Doma zdravlja, koji je do sada bio veoma uspešan, biće i sagledavanje novih mogućnosti u prevenciji i lečenju naših građana u svim sredinama.

  Na Bazaru zdravlja radilo se: merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, podela saveta u vezi pravilne ishrane sportista, edukacija o samopregledu dojke, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

  Zaposleni opštine Palilula, po tradiciji, bili su odlični domaćini i svojom organizacijom i gostoprimstvom dali dobar primer za naredne Bazare koji će se održati u ostalim gradskim opštinama Grada Niša.

  Treći Bazar zdravlja bio je odlično posećen. Zdravstveni radnici Doma zdravlja Niš bili su raspoređeni na pet punktova a veliko interesovanje vladalo je za stručne savete lekara i podelu promotivnog zdravstveno-vaspitnog materijala. Građanima kojima je uočeno odstupanje zdravstvenog stanja od normalnih vrednosti, data je preporuka da se jave svom izabranom lekaru opšte medicine, radi dalje dijagnostike, praćenja ili eventualnog lečenja. Ekipe Doma zdravlja Niš su sa zadovoljstvom realizovale ovaj Bazar zdravlja.(fotografije D.Vidojković)