Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 17.03.2021

  VAKCINACIJA STANOVNIŠTVA I U RURALNIM DELOVIMA PALILULE

  VAKCINACIJA STANOVNIŠTVA I U RURALNIM DELOVIMA PALILULE

  Gradska opština Palilula, podržala je akciju Doma zdravlja Niš, da se u ruralnim sredinama opštine (petnaest sela) organizuje imunizacija stanovništva bez zakazivanja termina preko e-uprave. U sredu, 17.marta, organizovana je VAKCINACIJA zainteresovanih građana Gabrovca, Vukmanova i Berbatova, u prostoru zdravstvene stanice u Gabrovcu.

  U prepodnevnim časovima, vakcinu je primilo 40 zdravstvenih osiguranika. „Mnogo starijih sugrađana, naročito na selu, nije se prijavilo preko e-Uprave pa smo podržali ovu akciju, kaže Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula, koji je sa članom opštinskog Veća, prof dr Sašom Živićem i direktorom Doma zdravlja u Nišu, prof. dr Miloradom Jerkanom obišao Ambulantu u Gabrovcu. „Vakcinacija je najbolji vid borbe protiv epidemije korona virusa, kažu lekari Doma zdravlja. Grad Niš, u odnosu na druge gradove u Srbiji, prednjači u broju vakcinisanih građana.

  Ekipa Službe kućne nege i opšte medicine Doma zdravlja Niš, koja je zadužena za vakcinaciju, obaviće imunizaciju građana Lalinca, Krušca i Lalinskih pojata u četvrtak, 18.marta u prostorijama Doma kulture u Lalincu, u vremenu od 10-12:00 časova. Do kraja ove nedelje vakcina će stići i do Međurova, Čokota, Donjeg Vlasa… Epidemiološka situacija upozorava. U poslednja 24 sata u niškim kovid ambulantama pregledano je više od 2700 građana sa simptomima Kovid19. Zdravlje je na prvom mestu!!! Zajedničkim snagama do istog cilja! (D.Vidojković)

  VAKCINACIJA STARIH U SELIMA BEZ ZAKAZIVANJA