Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 21.09.2016

  „WIENER VOLONTERSKI DAN“ – ČIŠĆENJE ZELENIH POVRŠINA U SPOMEN PARKU BUBANJ

  "WIENER VOLONTERSKI DAN" – ČIŠĆENJE ZELENIH POVRŠINA U SPOMEN PARKU BUBANJ

  U skladu sa WSO planom društveno odgovornih aktivnosti za 2016 godinu, kompanija Wiener Stadtische osiguranje organizovaće volonterski dan u Spomen parku BUBANJ u Gradskoj opštini Palilula Niš, u petak, 30. septembra.

  Akcija „Wiener volonterski dan“ – „Social Active Day“ podrazumeva organizovano čišćenje zelene površine koju će izvesti zaposleni kompanije u Spomen parku Bubanj u Nišu.

  Ovim povodom, predstavnici kompanije Wiener Städtische osiguranje, razgovarali su sa rukovodstvom opštine Palilula, Aleksandrom Ždraletom, predsednikom opštine i Adrianom Anastasov, predsednicom Skupštine opštine, o podršci inicijativii a zatim su obišli i lokaciju Spomen parka Bubanj, koja je odabrana za izvođenje aktivnosti.

  Wiener Stadtische osiguranje pokrenulo je projekat „Wiener volonterski dan“ sa ciljem da promoviše i podstiče učešće svojih zaposlenih u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. Projekat je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, u okviru kojeg zaposleni jedan dan u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, a koji matična kompanija Vienna Insurance Group, osim u Srbiji, sprovodi u jos osam država regiona. Ove godine biće organizovano čišćenje zelenih površina u gradovima u kojima se nalaze regionalni centri, u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Čačku i Nišu i održaće se istovremeno, na svih 5 lokacija.

  Gradska opština Palilula je veoma aktivno i odgovorno radi u oblasti zaštite životne sredine, očuvanju biodiverziteta, ekološki ispravnom ponašanju, uštedi energije i obnovljive energije, pitanjima klimatskih promena; saradnji i umrežavanju u oblasti zaštite životne sredine. Podizanjem svesti naših stanovnika, po rečima Adrijana Anastasov, učinili smo da se manje novca iz budžeta troši za uklanjanje divljih deponija i usmeri za druge značajnije programe. Ipak postoje pojedinci-grupe koje uništavaju prostore koje smo uredili poput Memorijalnog parka „Bubanj“. Opština Palilula ostvaruje veoma dobru saradnju sa organizacijama civilnog društva, Medijskom ekološkom mrežom EKOpolis, izviđačima, JKP Mediana, u promociji planetarne ekološke aktivnosti „Oćistimo svet“-Clean up the World i ekološkom obrazovanju mladih implemetacijom projekta „Živeti zeleno“.(D.Vidojković, EKOpolis, fotografije)