Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 19.02.2016

  ZA DEČIJI OSMEH – KOŠARKAŠI KUPA „RADIVOJE KORAĆ“

  ZA DEČIJI OSMEH - KOŠARKAŠI KUPA „RADIVOJE KORAĆ“

  Predstavnici košarkaških ekipa, koje ove godine učestvuju na završnom turniru Kupa „Radivoja Koraća“, obišli su decu Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ u Gradskoj opštini Palilula. Naše vrhunske sportiste, predstavnike „srpske košarkaške elite“, dočekali su predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić i direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“, Snežana Čarapić. Susret dece ove ustanove sa našim košarkašima bio je veoma srdačan.

  „Mi promovišemo košarku na najbolji mogući način i želimo da podstaknemo decu da počnu da se bave sportom, a ovim povodom da iskažemo i našu humanost, kaže košarkaš OKK “Konstantin” Vladimir Đorđević. Po odluci organizatora Kupa „Radivoja Koraća“, određen prihod od tri evra, za svaki koša sa ovogodišnjeg tskmičenja, namenjen je u humanitarne svrhe Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“, Školi za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar”, Domu za decu bez roditeljskog staranja “Duško Radović” i Centru za dnevni boravak “Mara”. „Želimo da pokažemo deci da neko misli na njih. To je za nas mala stvar, a njima, vidite po njihovim licim, puno znači, ističe košarkaš „Mega Leksa“ Nikola Pavlović.
  Po rečima Bobana Džunića, predsednika Gradske opštine Palilula, saradnja sa školom „Bubanj“ je primer dobre prakse. Podrška sportista socio-humanitarnim aktivnostima u korist dece sa smetnjama u razvoju i dece sa teškim oboljenjima je rezultat naših zajedničkih aktivnosti. Sa zadovoljstvom dočekujemo sve humane ljude i otvaramo im vrata naših ustanova. Osim materijalne podrške, bitno je da se naši sugrađani upoznaju i druže sa decom. „Svaki osmeh na licu deteta nam je bitan, kaže predsednik opštine Palilula.

  Humanitarne akcije „Veče duhovne muzike“ i „Novogodišnja čestitka“, koje je Specijalna škola sa domom učenika „Bubanj“ organizovala pod pokroviteljstvom opštine Palilula, u cilju podrške deci sa smetnjama u razvoju i deci sa teškimk obolenjima, pokrenule su mnoge humane ljude u našem gradu i regionu, ističe direktorka Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“, Snežana Čarapić. Prvi su akciju podržali fudbaleri „Radničkog“. Danas su naši gosti košarkaši, finalisti Kupa „Radivoje Korać“. Nama je jako bitno da više sadržaja ponudimo deci, kako bi mogli da obavljamo rehabilitaciju i obrazovanje na najbolji mogući način. Novac koji ćemo prikupiti na ovim humanitarnim akcijama upotrebićemo za izgradnju senzornog parka, gde će deci biti olakšana rehabilitacija i razvoj senzo-motornih sposobnosti“.

  Završni turnir Kupa „Radivoja Koraća“, koji se ove godine održavaa od 18.februara do nedelje 21.februara u niškoj hali „Čair“, biće organizovan i sledeće dve godine u Nišu. Prvi put, Niš je bio domaćin Kupa daleke 1975.godine. Ove godine, za prestižni trofej nadmetali su se beogradska Crvena zvezda, niški Konstantin, Mega Leks iz Sremske Mitrovice, beogradski Partizan, FMP iz Železnika, Metalac iz Valjeva, čačanski Borac i ekipa Smedereva. (Tekst i fotografije: D.Vidojković)