Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.02.2019

  ZA VIŠE ŽENA NA MESTIMA ODLUČIVANJA

  ZA VIŠE ŽENA NA MESTIMA ODLUČIVANJA

  U okviru projekta ”Za više žena na mestima odlučivanja”, koji sprovodi Beogradski fond za političku izuzetnost u saradnji sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti, a uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije, u subotu, 23. februara BFPE projektni tim posetio je Niš. Ovim povodom, u sali Skupštine grada održan je sastanak sa predstavnicima i predstavnicama lokalne samouprave i lokalnim političarkama.

  Razgovaralo se o primerima dobrih praksi organizovanja žena u politici, o značaju učešća žena u telima lokalnih samouprava i ulozi lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost, kao i postojećem stanju i budućim koracima u svrhu unapređenja rodne ravnopravnosti u Nišu. Nakon uvodnog obraćanja Svetlane Stefanović, koordinatorke programa, Beogradskog fonda za političku izuzetnost i načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, o značaju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou i implikacijama regulative za lokalnu samoupravu govorila je Višnja Baćanović, Ženska platforma za razvoj Srbije.

  Rodna ravnopravnost u jedinicama lokalne samouprave bilo je izlaganje Bogdana Banjca, savetnika Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Republike Srbije a o Rodnoj perspektivi u radu radnih tela u opštinama/gradovima i ulozi mehanizama za rodnu ravnopravnost govorila je Višnja Baćanović, Ženska platforma za razvoj Srbije. U okviru razgovora „Žene u politici – iskustva iz prve ruke“ koji je u svojstvu moderatorke vodila Svetlana Stefanović, koordinatorka programa Beogradskog fonda za političku izuzetnost, govorila je i Adriana Anastasov, predsednica Skupštine Gradske opštine Palilula u Nišu i narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević.(D.Vidojković)

  Izjave za TV Zona plus, Za vise zena na mestima odlucivanja