Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 10.06.2022

  ZAPOŠLJAVANJE EVROPSKE OMLADINE KROZ NEFORMALNO OBRAZOVANJE

  ZAPOŠLJAVANJE EVROPSKE OMLADINE KROZ NEFORMALNO OBRAZOVANJE

  ERASMUS+ YOUTH ProActiv Spain organizovao je od 5. do 10.juna 2022. još jednu uspešnu obuku u Madridu (Španija) na temu „Zapošljavanje evropske omladine kroz neformalno obrazovanje: Erazmus+ mobilnosti za aktivaciju NEETs“. Na obuci i timskim mulitkulturalnim radionicama bilo je uključeno sedam delegacija iz različitih zemalja i to Slovenije, Makedonije, Gruzije, Grčke, Srbije, Hrvatske i Španije.

  U ime Gradske opštine Palilula, Niš i u saradnji sa Centrom za interkulturnu razmenu – Interkulturalis (Niš), koji je i formalni učesnik ovog velikog projekta i bavi se interkulturalnom edukacijom, implementacijom evropskih projekata i volontiranjem mladih, u tročalnoj delegaciji Srbije bila je i Ivana Jocić Veselić, zaposlena u GO Palilula na poslovima međunarodne saradnje, protokola i rada na projektima.

  Obuka je sprovedena sa ciljem da se unapredi kvalitet rada sa nazaposlenim mladima širom Evrope. Kada formalno obrazovanje ne funkcionioniše više u njihovom slučaju, omladinski rad je obećavajuća šansa za njih. Rad sa mladima može ih uključiti u društvene i ekološke i druge inicijative koje će ih učiniti korisnim. Tu se otvaraju mnoge mogućnosti za povezivanje na svim nivoima, kao i rad na zajedničkom cilju zaposlenju i izlaženju iz začaranog kruga.