Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 22.08.2017

  ZASTAVA PALILULE NA MON BLANU

  ZASTAVA PALILULE NA MON BLANU

  Nišlijke Ana Palamarević i Dušica Živković, članice Planinarskog društva „Vidlič“, ispod svojih gojzerica ostavile su Olimp, Triglav, Musalu, Đeravicu, Peninaske Alpe, Karpate. A ovog leta osvojile su i Mon Blan, krov Zapadne Evrope.

  Obzirom da je Ana vaspitač u Predškolskoj Ustanovi „Pčelica“ a Dušica učiteljica u OŠ nCar Konstantin“, one su i pored svih porodičnih i radnih obaveza obezbedile potrebna sredstva da ostvare davno priželjkivan cilj. Osvajanje najvišeg vrha Zapadne Evrope i Alpa, Mon Blana, koji se nalazi na 4.809 metara nadmorske visine, podržala je i Gradska opština Palilula, kaže predsednik Aleksandar Ždrale.

  „Današnji način života u gradovima čini planinarenje sve popularnijim sportom i načinom rekreacije a Ana i Dušica ga preopručuju pre svega deci i to iz više razloga. Kao vaspitači i prosvetni radnici o tome imaju jasan stav. „Boravak u prirodi nema alternativu. Potrebno je da od malena deca i mladi steknu zdrave životne navike a bavljenje sportom je jedna od aktivnosti na tom putu.