Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 10.01.2022

  ZIMSKA SLUŽBA, OSIM O GRADSKIM, VODI RAČUNA I O PRIGRADSKIM PUTEVIMA

  ZIMSKA SLUŽBA, OSIM O GRADSKIM, VODI RAČUNA I O PRIGRADSKIM PUTEVIMA

  Zimska služba, osim o gradskim, vodi računa i o prigradskim putevima. Sinioć je komandant Zimske službe Nenad Stanković sa predsednikom GO Palilula Bratislavom Vučkovićem obišao puteve na području sela Gabrovac i Kalač Brdo.

  Što se saobraćaja u gradu tiće, problemi se otkanjaju vrlo brzo, ali je situacija u prigradskim naseljima i okolnim selima zbog smetova otežana. Kako bi smetnje bile brzo otklonjene komandant Zimske službe u Nišu Nenad Stanković je sinoć, zajedno sa predsednikom opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem, obišao je najpre problematična područja u selu Gabrovac, za koja je zaduženo preduzeće PZP trejs.

  Kalač brdo je druga zona u kojoj u zimskim mesecima zbog visine ima problema sa snegom i normalnim odvijanjem saobraćaja. Ekipa Zimske službe obišla je i ovo područje koje od snega čisti JKP Medijana.

  JKP Medijana , koja je zadužena za gradsko područje, trenutno radi sa 9 ekipa, a ukoliko situacija bude zahtevala moguće je angažovanje 20. U nadležnosti preduzeća PZP trejs su prigradska i seoska naselja, i za sada uspeva da posao završi sa 5, ali je u mogućnosti ako zatreba da angažuje 8 ekipa.

  Zimska služba, osim o gradskim, vodi računa i o prigradskim putevima