• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi

by

ПОМЕН ВОЈНИМ ЛЕКАРИМА И ОФИЦИРИМА НА СТАРОМ ГРОБЉУ

У оквиру програма обележавања 145 годишњице постојања и рада Војне болнице Ниш, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић је са управником Војне болнице Ниш, пуковником др Вељком Милићем и сарадницима, положили цвеће на гробове војних лекара и знаменитих официра наше војске у ослободилачким ратовима против Турака, Балканском и Великом рату на Старом гробљу.

by

II ПАРТНЕРСКИ ФОРУМ – ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

Поштовани, позивамо вас да својим предлозима на другом Партнерском форуму узмете учешће у изради Плана развоја ГО Палилула 2023. – 2029. Други Партнерски форум ће се одржати у on line форми од понедељка 16.1.2023. до петка 20.1.2023.

by

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК ОСЛОБОДИОЦИМА НИША

Полагањем венаца на споменик ослободиоцима Града Ниша и на споменик Тодору Станковићу на Старом гробљу, обележен је 11.јануар – Дан ослобођења Ниша од Турака и 145 годишњица живота у слободи.

by

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ГРАДА НИША „11.ЈАНУАР“

Поводом Дана ослобођења Ниша од Турака, 11. јануара 2023. у сали Народног позоришта одржана је свечана седница Скупштине Града Ниша. Додељено је највише признање града „11.јануар“, колективима, Академском хору СКЦ и Народном позоришту Ниш и појединцима, Мирославу Величковићу аутору књиге ’’Споменици војника и ратника на старом гробљу у Нишу’’, Ђованију Антониолису извршном директору фабрике ’’Olimpias Knitting Serbia’’ и др Жељку Мирковићу филмском и тв аутору, редитељу и продуценту.

by

ОДРЖАН ПОМЕН ТОДОРУ П.СТАНКОВИЋУ НА СТАРОМ ГРОБЉУ

На данашњи дан 11.јануара 1878. године (30.децембар 1877. по јулијанском календару), после скоро пет векова робовања, град Ниш је ослобођен од Турака и ушао је у састав обновљене Србије. Овим поводом, на Старом гробљу у Градској општини Палилула Ниш, по први пут, положени су венци на споменик Тодору П. Станковићу, знаменитом нишлији, члану тајног Нишког комитета за ослобођење од Турака, који је пре 145 година, истакао српску заставу на Стамбол капији нишке тврђаве.

by

АПЕЛ МЕШТАНИМА НАСЕЉА ДЕЛИЈСКИ ВИС

Председник Градске општине Палилула, Братислав Вучковић упутио је апел мештанима насеља Делијски вис, да реше своје правно-имовинске проблеме како би добили асфалт.

close